<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2316311943192032017\x26blogName\x3dmiss+cekodok\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://miamorstories.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://miamorstories.blogspot.com/\x26vt\x3d-4096594994424310676', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah - setelah kamu berazam maka bertawakkal lah
Welcome to MIAMOR STORIES ! Here you come read my blog. Just a simple from me to you all. I'm not sure it is a journal or diaries. So just enjoy yourself.

: syahirahtajidin, 26 april, malaysian .
+ follow |

LOVE THEM

ONE HAPPY FAMILY


ARRISA , ME , DELISHA


FUTURE ZAUJ


6 FRIENDS


BM118 Group A (GIRLSSS)




recent update :
Diyah, I falling in love (1)
written on Tuesday, May 29, 2012 @ 5:33:00 PM ✈

“Hamizan !” Azzalea menjerit memanggil drum majornya. Hamizan yang baru sahaja pulang dari menjamu selera di kedai makan berhadapan sekolahnya terus berlari ke arah Azzalea.
“Whats up girl?”Hamizan mengangkat kening menyoal.
“Bila nak practise ? Aku ada kerja ni nak kena balik awal..Kita kena practise cepat cepat baru la boleh balik cepat,”
“Cehh..Kerja la sangat...Kau ingat aku tak tau yang kau ada date ? Aathif dah text aku cakap korang ada date..nak kau balik cepat..tidaknya aku kejam tapi sebab makna nama dia pun dah belas kasihan. So aku pun terpaksa kasihankan dia. Aku dah cakap yang kau boleh balik awal hari ni..lagipun hari ni aku nak suruh diorang practise benda semalam je..sebab semalam pun diorang main macam tahi je,”Hamizan membebel panjang. Azzalea hanya mengangguk faham dan menahan malu kerana rahsianya terbongkar.
“Asal la Aathif text dia. Kan dah kantoi kami couple. Lepas ni siap la aku kena bahan dengan group ni. Bukan boleh diorang ni,”rungut Azzalea dalam hati.
“Ok la kalau macam tu. Aku chow dulu ye,” Azzalea mengambil beg sandangnya lalu menuju ke arah kereta yang sedang menunggunya.
“Weyh Mizan ! Lea couple dengan Aathif ke?” soal Fa'id sambil memeluk bahu Hamizan.
Hamizan memandang Fa’id dan menjongketkan bahunya lalu pergi ke surau untuk menunaikan solat zohor. Hamizan sering mengingati rakan rakan pancaragamnya. Walaupun mereka lewat tamat latihan pancaragam tetapi yang wajib jangan ditinggal kerana kata Hamizan ‘jika kita sombong dengan Allah. Allah juga akan sombong dengan kita. So jika kita nak menang pertandingan pancagaram kita kena selalu sujud dan meminta kepada Allah.’ Kerana sikap Hamizan yang selalu memperingati rakan rakan tentang hal agamalah membuat dia disenangi oleh rakan rakannya.
Syadiyah sedang mengulang kaji pelajaran di atas katil di dalam dormnya. Sedang dia asyik mengulang kaji, Wafia yang baru sahaja selesai solat di hujung katilnya menegur Syadijah.
“Diyah ! Jom la pergi tengok saya practise Wafia. Asyik baca buku je. Weekend macam ni la nak pergi keluar tengok sekolah,”Wafia mempelawa Syadiyah.
“Okay gak tu.Bosan juga dari tadi hadap buku ni je. Jap nak ajak Anis,”Syadiyah bingkas bangun dari katilnya lalu menyusun buku latihannya dan diletakkan di tepi bantal.
“Anis? Bukan ke dia tidur kat dorm sebelah?”Wafia menyoal.
“Yela...sebab tu la..maybe dah bangun kot..takkan tak solat zohor,”sebaik Syadiyah hendak ke dorm sebelah Wafia bersuara.
“Kalau si Anis tu tak solat lagi nanti lambat..Macam Diyah tak kenal dia..Minah slow,”
Syadiyah yang mendengar baris ayat Wafia berkata begitu terus Syadiyah terkaku.
“Erm..takpe la..Wafia pergi dulu nanti Diyah pergi dengan Anis..Okay?”Syadiyah memberi cadangan. Wafia hanya mengangguk. Wafia terus bersiap dan bergegas ke bilik muzik sekolah.

Labels:


0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life