<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2316311943192032017\x26blogName\x3dmiss+cekodok\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://miamorstories.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://miamorstories.blogspot.com/\x26vt\x3d-4096594994424310676', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah - setelah kamu berazam maka bertawakkal lah
Welcome to MIAMOR STORIES ! Here you come read my blog. Just a simple from me to you all. I'm not sure it is a journal or diaries. So just enjoy yourself.

: syahirahtajidin, 26 april, malaysian .
+ follow |

LOVE THEM

ONE HAPPY FAMILY


ARRISA , ME , DELISHA


FUTURE ZAUJ


6 FRIENDS


BM118 Group A (GIRLSSS)




recent update :
Diyah, I falling in love (3)
written on Tuesday, May 29, 2012 @ 5:35:00 PM ✈

“Handsome,” terpancul perkataan itu dari mulut Syadiyah. Syadiyah terkejut lalu memandang Anis. Bimbang jika kawannya dengar.
Mata Syadiyah sudah terpaku pada drum major tersebut. Pelbagai soalan yang bermain di fikiran. Senyuman manis sudah terukir di bibirnya.
Semasa di surau sekolah setelah selesai mendengar tazkirah agama. Syadiyah mendiamkan diri. Dia sedang menyusun ayat untuk menyoal Wafia. Semasa mereka  duduk berdua disudut surau. Syadiyah memberanikan diri untuk menyoal Wafia.
“erm...Wafia...yang pegang kayu tu siapa ?”soal Syadiyah gagap.
“Pegang kayu ?” Wafia menyoal Syadiyah kembali kerana hairan.
“Owh...Cokmar kot,”Wafia sudah mendapat jawapan untuk makna kayu yang dimaksudkan Syadiyah. Syadiyah mengaru kepala yang tidak gatal.
“Diyah mana tahu tu cokmar,”Syadiyah menahan malu.
“Yang pegang cokmar tu Drum Major la..nama dia Hamizan..Kenapa?”
“Form berapa ? Tak pernah tengok pun,”Syadiyah menyoal lagi tanpa menjawab soalan yang disoal oleh Wafia.
“Tua setahun dari kita..Laa..budak famous..takkan tak kenal,...ramai admire tau..kat twitter followers dah macam artis,”Wafia menjawab sambil ketawa tapi terus berhenti ketawa apabila beberapa orang senior melihatnya ketawa. Syadiyah memandang Wafia. Berjuta soalan ingin di ajukan namun bimbang jika kawannya dapat menghidu perasaannya. Lalu dia mendiamkan diri.
Seminggu kemudian...
“Aku rasa budak tu suka kat aku la,” Zaim Ukhrowi  memberitahu Hamizan. Hamizan yang sedang menghayati bihun sup kegemaran itu berhenti seketika.
“Mana?”Hamizan mencari almaklum la kantin sekolah tu semua pakai baju warna sama kecuali pengawas sekolah dan pengawas pusat sumber jadi mata Hamizan lambat hendak mencari gadis yang dimaksudkan oleh rakannya itu.
“Diyah,”Anis dan Wafia memanggil. Namun tidak dihiraukan. Mereka berdua memandang ke arah Syadiyah. Mata Syadiyah seakan akan memerhatikan seseorang.
“Pssstt..Aku rasa Diyah falling in love,” Anis bercakap separa berbisik di telinga Wafia.
“Haa! Aku rasa aku tahu siapa,” Wafia mengangkat jari telunjuknya. Bersinar sinar mata hitamnya. Anis tidak sabar nak tahu.
“Siapa siapa ?”
“Nanti petang,”ringkas jawapan Wafia.
“Yang mana ni ?” Hamizan masih mencari. Zaim Ukhrowi  menarik kepala Hamizan.

Labels:


0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life