<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2316311943192032017\x26blogName\x3dmiss+cekodok\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://miamorstories.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://miamorstories.blogspot.com/\x26vt\x3d-4096594994424310676', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah - setelah kamu berazam maka bertawakkal lah
Welcome to MIAMOR STORIES ! Here you come read my blog. Just a simple from me to you all. I'm not sure it is a journal or diaries. So just enjoy yourself.

: syahirahtajidin, 26 april, malaysian .
+ follow |

LOVE THEM
wonderful roomates
written on Monday, October 8, 2012 @ 1:09:00 AM ✈

Assalamualaikum...
sorry sebab terpaksa delete previous post. ( :
ini post cerita pasal my awesome and wonderful roomates.  Perkenalan kami bermula di UiTM kampus Kuala Terengganu.  Pada mulanya Miss. Cekodok tak suka masuk kat sana sebab dipaksa masuk.  Tapi disebabkan telah tertulis Miss. Cekodok di situ Miss. Cekodok terima dengan redha.  Semasa Miss. Cekodok daftar kat sana perasaan ni dupdapdupdap.  Sebaik Miss. Cekodok mendapat kunci bilik S046 Miss. Cekodok terus menuju ke bilik itu dengan pelbagai persoalan yang bermain di benak fikiranku.  Sebaik sahaja pintu dibuka Miss. Cekodok disambut dengan sapaan mesra dan senyuman manis oleh mereka, teman sebilikku.  Pada mulannya Miss. Cekodok sangka mereka ni senior oleh kerana gaya percakapan mereka sangat matang.  Bila tahu mereka sebaya Miss. Cekodok terus berkata.  "Mesti pandai".  Diorang senang mesra.    Miss. Cekodok seorang yang talkactive bila Miss. Cekodok rapat dengan orang tu tapi Miss. Cekodok akan jadi seorang yang pasif bila Miss. Cekodok berada di environment baru.  Namun, mereka tidak pernah berhenti henti menanyakan keadaan Miss. Cekodok   Sebaik sahaja Miss. Cekodok mula selesa dengan mereka.  Miss. Cekodok diduga.  Teman mereka yang merupakan bekas bilik tu meminta Miss. Cekodok untuk menukar bilik dengan dia dek kerana tidak selesa dengan rakan sebilik baru.  Miss. Cekodok dilanda perasaan gelisah kembali.  Dah la kawan nak pergi kuliah tak ada ni kawan bilik pula nak bertukar :(
Miss. Cekodok hanya mendiamkan diri.  Tetapi Miss. Cekodok mula beranikan diri dengan meluahkan yang Miss. Cekodok mula selesa dengan mereka dan sebolehnya tidak mahu tukar bilik.  Selepas beberapa minggu, alhamdulillah.  Keadaan kembali reda.  Miss. Cekodok makin hari makin selesa.  Miss. Cekodok mulai menunjukkan sikap Miss. Cekodok yang petah bercakap.  Macam macam kami lalui.  Sedar tak sedar sudah hampir ke penghujung semester.  Dan ini bermakna makin hampir perpisahan kami sebagai roomates.  Tika ini hanya Tuhan yang tahu betapa takut dan gelisahnya Miss. Cekodok tanpa mereka.  Mereka seolah olah mudah memahami walaupun perkenalan kami singkat.  Walaupun mempunyai pelbagai ragam namun itu yang mewarnai bilik kami.  Dengan sikap Hidayah yang kuat touchingnyaa suka buat muka peliknya dengan Amirah yang selalu serius bila menaip dan Kak Iera yang selalu bising dengan projeknya yang tak siap siap.   Amirah dan Hidayah merupakan budak Diploma Akaun dan mereka merupakan rakan sekolah.  Untungkan?  Mereka budak pintar.  Kenapa saya cakap camtu?  Diorang punya markah test math dah tinggi diorang boleh kata diorang dapat sikit.  Saya dengar macam.  Alahai. Diorang ni kelakar la.  Pastu diorang kalau kira pointer Ya Allah punya la detail.  Ok budak akaun. HAahaha...  Tapi saya tabik spring dengan diorang.  Yang kak Iera pula budak Grafik. Jarang ada sebab budak Art&Design selalu kelas sampai malam.  Kesiankan? Nasib dengar cakap abah. Hoho.. Dia kami panggil akak sebab dia tua setahun dari kami.  Even dia kakak dia selalu kena buli.  Eh? Yeke?  HIHih... Dia selalu bercerita time kami buat kerja pastu bila kami tak bagi respond dia akan kata "Aku memang suka cakap dengan spender basah" pastu kami sebilik akan ketawa.  Amat happening. ( :
Saya akan merindui saat Amirah dan Kak Iera berdebat.  Dayah yang suka buat DP Facebook dia makanan. I will miss you all.  Love you SO46

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life